Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διασύνδεση των λιανικών με την Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων

Γιατροί, δικηγόροι, αρχιτέκτονες, πανσιόν, και περίπου 1.000.000 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις θα συνδέσουν τις πωλήσεις τους με την Γ.Γ.Δ.Ε. εντός του 2017. Έπειτα από τις τελικές ρυθμίσεις που έκανε η Γ.Γ.Δ.Ε με το πιστοποιητικό ασφαλείας tls 1.2 που ήταν απαραίτητο, η πλατφόρμα υποδοχής είναι έτοιμη για την καθημερινή λήψη των λιανικών πωλήσεων από τις επιχειρήσεις. 
Οι διευκρινήσεις που κάνει η επιστημονική ομάδα της εφαρμογής i-spirit και τα σημεία που πρέπει να δώσουν προσοχή οι επιχειρήσεις και οι λογιστές είναι:
  • Δεν έχει να καμία σχέση το μέτρο με την άμεση παρακράτηση Φ.Π.Α.  που κάποτε ακούστηκε. Στόχος του μέτρου είναι ο στατιστικός και ο ουσιαστικός έλεγχος των επιχειρήσεων για την πορεία των εσόδων τους. Το μέτρο είναι υλοποιημένο σε όλες τις χώρες της Ε.Ε και σε όλες τις αναπτυγμένες οικονομίες που δεν έχουν το μέγεθος της φοροδιαφυγής της Ελλάδος. Είναι προαπαιτούμενο για την ένταξη μας στην Ε.Ε, έχει χρηματοδοτηθεί από το 2000 και δεν είναι μνημονιακό μέτρο.
  • H επιχείρηση πρέπει να αποστέλλει τις πωλήσει της στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Δ.Ε άσχετα με τον τρόπο έκδοσης τους. Αυτό σημαίνει ότι το παραστατικό αν έχει εκδοθεί χειρόγραφα, από πρόγραμμα (με ή χωρίς φορολογικό μηχανισμό), ή από ταμειακή μηχανή θα πρέπει να αποσταλεί ή να καταχωρηθεί στην πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει :
    • Αν οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών είναι χειρόγραφες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λάθους. Η επιχείρηση θα πρέπει να καταχωρεί καθημερινά χειρόγραφα τις λιανικές συναλλαγές στην πλατφόρμα που αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει πρόβλημα στον επιχειρηματία σε χρόνο και σε κόστος.
    • Η διασταύρωση θα γίνεται από την δήλωση:
    • Της επιχείρησης 
    • Του λογιστή
    • Της τράπεζας (πλαστικό χρήμα)
    • Του πολίτη (λήπτη)
    • Από λοιπούς φορείς (Ε.Ο.Π.Υ, κοκ)
    • Αν υπάρχουν διαφορές θα είναι δεδομένο το αυστηρό πρόστιμο και ο τακτικός έλεγχος, Οι ασυμφωνίες στις διασταυρώσεις θα βγαίνουν αυτόματα.
    • Από την ταμειακή μηχανή δεν θα υπάρχει ευκολία στην ακύρωση, σε περίπτωση που εκδοθεί λάθος απόδειξη. Η επιχείρηση θα προτιμά να πληρώσει το λάθος παρά να ακυρώσει την απόδειξη λόγω της γραφειοκρατείας.
    • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση του λήπτη (Γιατροί, Δικηγόροι, αρχιτέκτονες κ.ο.κ), δεν θα μπορούν «τεχνικά» να κάνουν χρήση ταμειακής. Ο λήπτης τέτοιου είδους υπηρεσιών, κάνει χρήση της απόδειξης λιανικών συναλλαγών και σε άλλους φορείς (Ε.Ο.Π.Υ, Δικαστήριο, Πολεοδομία  κοκ).  
    • Αν οι αποδείξεις λιανικών συναλλαγών εκδίδονται από πρόγραμμα τιμολόγησης με ή χωρίς φορολογικό μηχανισμό η εφαρμογή θα πρέπει να έχει την δυνατότητα της αυτόματης αποστολής στην πλατφόρμα της Γ.Γ.Δ.Ε (XML). Περισσότερη ασφάλεια δίνουν οι εφαρμογές τιμολόγησης που έχουν άμεση σύνδεση με τον φορολογικό μηχανισμό, δηλαδή είναι τύπου β. Αυτό σημάνει είναι ασφαλέστερο να έχουν δικό τους dll που αποστέλλει τα δεδομένα στον φορολογικό μηχανισμό,  όπως η διαθέτει η εφαρμογή i-spirit και όχι να «διαβάζουν» την φόρμα εκτύπωσης για τα δεδομένα φορολογικού ενδιαφέροντος (Ποσά, ΦΠΑ κοκ).    
    • Η εφαρμογή i-spirit, βοηθάει την επιχείρησή σας να μην γίνονται λάθη στην δήλωση των πωλήσεων. Το αρχείο των λιανικών συναλλαγών αλλά και των τιμολογίων, η εφαρμογή το αποστέλλει ηλεκτρονικά στον λογιστή και στην Γ.Γ.Δ.Ε. 
    • Με αυτόν τον τρόπο είσαστε σίγουροι για την ορθή δήλωση των λιανικών σας πωλήσεων, γιατί υπάρχει η δυνατότητα και ο χρόνος να τα διπλοτσεκάρει ο λογιστής σας.
Δοκιμάστε δωρεάν την εφαρμογή i-spirit από εδώ, όσοι από εσάς δεν την χρησιμοποιείτε ήδη. Όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, θα σας δοθεί δωρεάν η αναβάθμιση αλλά και μια επιπλέον εφαρμογή για το λογιστικό γραφείο που συνεργάζεστε, ώστε να διασφαλίσετε την ελεγμένη και ορθή αποστολή των λιανικών σας συναλλαγών στην Γ.Γ.Δ.Ε 

Η εφαρμογή i-spirit διατίθεται δωρεάν. Η ετήσια σύμβαση υποστήριξης συμπεριλαμβάνει:
  • Εγκατάσταση
  • Παραμετροποίηση
  • Αναβαθμίσεις 
  • Εκπαίδευση και οποιαδήποτε υπηρεσία απαιτηθεί για την εφαρμογή. 
Το κόστος της ετήσιας σύμβασης υποστήριξης κοστίζει από 149€ το έτος. Δείτε εδώ τις εκδόσεις της εφαρμογής. https://www.i-spirit.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και P.O.S ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή

Η επιστημονική ομάδα της   ηλεκτρονικής τιμολόγησης  i-spirit έκανε έρευνα αγοράς για τους πελάτες της όσον αφορά το επίκαιρο θέμα των μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών P.O.S. O νόμος 4446 έρχεται να εκσυγχρονίσει τις εμπορικές συναλλαγές, μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων (B2B ή Β2C). Ο νόμος 4446, απλοποίησε τα παραστατικά συναλλαγών χωρίζοντάς τα σε δύο βασικές κατηγορίες: Αποδείξεις λιανικών συναλλαγών  Τιμολόγια  Παρέχει την δυνατότητα στον εκδότη και τον λήπτη να ακυρώσει την λάθος έκδοση χωρίς  πρόστιμα, εφόσον η ακύρωση γίνει εμπρόθεσμα. Ο νόμος δίνει βαρύτητα στην ουσία της συναλλαγής εφόσον αυτή έχει εισπραχθεί. Προσφέρει την δυνατότητα στον εκδότη, να δηλώσει η πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας έως τις 15 του επόμενου μήνα από την αποτύπωση της «ηλεκτρονικής» συναλλαγής στον τραπεζικό ή ηλεκτρονικό λογαριασμό του. Δίνεται έμφαση στην λογιστική και ταμειακή απεικόνιση της συναλλαγής και το κράτος απαιτεί τα  εισπραχθέντα  πλέον στους παρα

Γίνεται πράξη η κατάργηση των χειρόγραφων παραστατικών και η άμεση ηλεκτρονική αποστολή των πωλήσεων ν4446.

Το τμήμα διασφάλισης ηλεκτρονικών συναλλαγών της Α.Α.Δ.Ε βρίσκεται στην τελευταία φάση υλοποίησης  για την άμεση αποστολής των πωλήσεων των επιχειρήσεων, στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου οικονομικών.  Ήδη η πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί στα νέα παραστατικά του Πίνακα Δ1 που μπορείτε να δείτε  εδώ  . Θυμίζουμε ότι η επιστημονική μας ομάδα έχει αναρτήσει τον πίνακα Δ1, από τις  11/08/2016 . Ο πίνακας Δ1 απλοποίησε τα παραστατικά από περίπου τα 120 στα 28. Στην ουσία τα βασικά παραστατικά παρέμειναν 2 που είναι το Τιμολόγιο και η Απόδειξη των λιανικών συναλλαγών, καθώς και τα πιστωτικά τους.  Τα δύο αυτά παραστατικά μπορούν να συμπεριλαμβάνουν είδη ή υπηρεσίες και παράλληλα είναι και συνοδευτικά μεταφοράς.  Η πλατφόρμα διασφάλισης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσαρμόζει στην ουσία τον ν4446 και συγκεκριμένα το άρθρο 69, το οποίο αναφέρει : «Τα υποκείμενα σε φόρο φυσικά και νομικά πρόσωπα των άρθρων 3 και 45 αντίστοιχα του ν. 4172/2013 (Α' 167) υποχρεούνται να διαβ

Νέα έκδοση i-spirit ηλεκτρονική τιμολόγηση

1.  Δώστε χρώμα και κύρος στα τιμολόγιά και τις αποδείξεις σας  χωρίς κόστος. Αυτόματη δημιουργία φορμών εκτύπωσης των παραστατικών  από τον χρήστη. Παίξτε με τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τα λογότυπα. Διαλέξτε  μόνοι  σας την φόρμα εκτύπωσης σε Α4 και Α5 χαρτί. Δημιουργήστε  τα παραστατικά σας δίνοντας μοναδική εταιρική ταυτότητα και κύρος στην επιχείρησή σας. Τυπώστε  ή ταχυδρομήστε τα   ηλεκτρονικά, με χρώμα ή ασπρόμαυρα. Η υπηρεσία δημιουργίας φορμών είναι ΔΩΡΕΑΝ    2.  Διασφαλιστείτε από την αυτόματη σύνδεση με τα τερματικά είσπραξης πιστωτικών καρτών P . O . S (Πολυνομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ηλεκτρονική διαβίβαση)   Συνδέσαμε τα P . O . S για να σας διασφαλίσουμε από την λάθος είσπραξη και από μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους. Η εφαρμογή i - spirit ανακαλύπτει μόνη της, εάν το επιθυμείτε, ότι κάνετε χρήση τερματικού είσπραξης πιστωτικών καρτών. Εφόσον επιλέξετε ότι θα χρησιμοποιήσετε τερματικό πληρωμών