Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα εποχή για τους λογιστές



Στο πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε  στη βουλή στις 21 Νοεμβρίου με θέμα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα,  χάριν των προσπαθειών του κλάδου των λογιστών - φοροτεχνικών επετεύχθη μια σημαντική νίκη. Ο ρόλος τους  αναβαθμίστηκε σε όλα τα επίπεδα. Καθίστανται πλέον απαραίτητοι προς όλους, με νόμο και  αναλαμβάνουν την ευθύνη της υπογραφής τους.
Οι μέχρι τώρα «τσαπατσουλιές» το κάνω και μόνος μου ανήκει στο παρελθόν μετά την δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Κατόπιν αυτού μια νέα εποχή για το επάγγελμα ξεκίνησε.
Άρθρο 5 στην παράγραφο 4:
 «Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας, που υπόκεινται στον παρόντα νόμο, προ της έκδοσής τους, εγκρίνονται κατά περίπτωση από το αρμόδιο όργανο διοίκησης της οντότητας και υπογράφονται από το εξουσιοδοτημένο μέλος του και τον κατά το νόμο υπεύθυνο λογιστή για τη σύνταξη αυτών».
Μένει  να αποδειχθεί αν η νίκη αυτή θα είναι πραγματικά προς όφελος των λογιστών και λογιστικών γραφείων ή θα αποδειχθεί  πύρρειος. 
Ο φόρτος εργασίας που ο νέος νόμος επιβάλει στο πρόσωπο του λογιστή και των λογιστικών γραφείων αναμένεται να είναι τεράστιος και μη διαχειρίσιμος με τα σημερινά δεδομένα και τον τρόπο λειτουργίας τους. Το οποιοδήποτε λάθος,  επισύρει σοβαρότατες κυρώσεις και έναντι του νόμου αλλά και έναντι των εργοδοτών.
Είναι πλέον προφανές ότι περνάμε στο Ευρωπαϊκό – αμερικανικό σύστημα,  της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και  της αυτοματοποίησης των διαδικασιών αποστολής των οικονομικών στοιχείων προς τους ενδιαφερομένους .
Οι λογιστές – φοροτεχνικοί οφείλουν πλέον να εκπαιδεύσουν τους πελάτες  τους στα νέα δεδομένα και να τους προτείνουν λύσεις εύκολες, χρηστικές και οικονομικές ώστε τα στοιχεία που θα διαχειρίζονται στο τέλος του κάθε μήνα να μην είναι ελλιπή μεταφέροντας παράλληλα στην τεχνολογία ένα μεγάλο μέρος του φόρτου εργασίας τους όπως η αποστολή των τιμολογίων στην ΓΓΠΣ και της τράπεζες.
 •             Αυτοματοποιείται ο υπολογισμός, έλεγχος και αποστολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων (μηνιαία και τριμηνιαία ΜΥΦ) στη Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων.

•              Αυτοματοποιείται  το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ ώστε να μην αποδίδεται αν δεν έχει εισπραχθεί.
•              Καταργείται η εκτύπωση των παραστατικών με την ηλεκτρονική αποστολή τους στους πελάτες στον λογιστή  και την τράπεζα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση του κόστους αποστολής.
•              Απαλλάσσεται ο λογιστής από τη συλλογή των χειρόγραφων δεδομένων, και την επανακαταχώρηση των παραστατικών
•              Μηδενίζεται το ενδεχόμενο να χαθούν τιμολόγια με την οριστικοποίηση των παραστατικών
•              Διασφαλίζει τα οικονομικά δεδομένα σας καθώς το i-spirit είναι λογισμικό που εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας, ΔΕΝ μεταφέρει τα δεδομένα σας στο διαδίκτυο και δίνει πρόσβαση μόνο σε εξουσιοδοτημένους χειριστές που εσείς επιλέγετε.
Πρόκειται για ένα εύχρηστο πρόγραμμα φιλικό προς τους χρήστες, δεν απαιτείται εγκατάστασή του από ειδικούς και εκπαίδευση προσωπικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις λογισμικών και διασυνδέεται με όλα τα σύγχρονα λογιστικά πακέτα.
Χωρίς να μειώσει ούτε στο ελάχιστο την ποιότητα των υπηρεσιών της, το i-spirit μηδένισε  το κόστος απόκτησης του λογισμικού και μείωσε το κόστος συντήρησης στο ελάχιστο δυνατό.

Με ένα κλικ στη διεύθυνση www.i-spirit.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για ολες τις δυνατότητες του νέου λογισμικού και να  αποκτήσετε τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής του για 20 ημέρες με τη πλήρη υποστήριξη των τεχνικών και οικονομικών συμβούλων της i-spirit με όποιον τρόπο εσείς επιλέξετε, δια ζώσης, τηλεφωνικά ή διαδικτυακά.
www.i-spirit.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και P.O.S ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή

Η επιστημονική ομάδα της   ηλεκτρονικής τιμολόγησης  i-spirit έκανε έρευνα αγοράς για τους πελάτες της όσον αφορά το επίκαιρο θέμα των μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών P.O.S. O νόμος 4446 έρχεται να εκσυγχρονίσει τις εμπορικές συναλλαγές, μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων (B2B ή Β2C). Ο νόμος 4446, απλοποίησε τα παραστατικά συναλλαγών χωρίζοντάς τα σε δύο βασικές κατηγορίες: Αποδείξεις λιανικών συναλλαγών  Τιμολόγια  Παρέχει την δυνατότητα στον εκδότη και τον λήπτη να ακυρώσει την λάθος έκδοση χωρίς  πρόστιμα, εφόσον η ακύρωση γίνει εμπρόθεσμα. Ο νόμος δίνει βαρύτητα στην ουσία της συναλλαγής εφόσον αυτή έχει εισπραχθεί. Προσφέρει την δυνατότητα στον εκδότη, να δηλώσει η πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας έως τις 15 του επόμενου μήνα από την αποτύπωση της «ηλεκτρονικής» συναλλαγής στον τραπεζικό ή ηλεκτρονικό λογαριασμό του. Δίνεται έμφαση στην λογιστική και ταμειακή απεικόνιση της συναλλαγής και το κράτος απαιτεί τα  εισπραχθέντα  πλέον στους παρα

Γίνεται πράξη η κατάργηση των χειρόγραφων παραστατικών και η άμεση ηλεκτρονική αποστολή των πωλήσεων ν4446.

Το τμήμα διασφάλισης ηλεκτρονικών συναλλαγών της Α.Α.Δ.Ε βρίσκεται στην τελευταία φάση υλοποίησης  για την άμεση αποστολής των πωλήσεων των επιχειρήσεων, στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου οικονομικών.  Ήδη η πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί στα νέα παραστατικά του Πίνακα Δ1 που μπορείτε να δείτε  εδώ  . Θυμίζουμε ότι η επιστημονική μας ομάδα έχει αναρτήσει τον πίνακα Δ1, από τις  11/08/2016 . Ο πίνακας Δ1 απλοποίησε τα παραστατικά από περίπου τα 120 στα 28. Στην ουσία τα βασικά παραστατικά παρέμειναν 2 που είναι το Τιμολόγιο και η Απόδειξη των λιανικών συναλλαγών, καθώς και τα πιστωτικά τους.  Τα δύο αυτά παραστατικά μπορούν να συμπεριλαμβάνουν είδη ή υπηρεσίες και παράλληλα είναι και συνοδευτικά μεταφοράς.  Η πλατφόρμα διασφάλισης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσαρμόζει στην ουσία τον ν4446 και συγκεκριμένα το άρθρο 69, το οποίο αναφέρει : «Τα υποκείμενα σε φόρο φυσικά και νομικά πρόσωπα των άρθρων 3 και 45 αντίστοιχα του ν. 4172/2013 (Α' 167) υποχρεούνται να διαβ

Νέα έκδοση i-spirit ηλεκτρονική τιμολόγηση

1.  Δώστε χρώμα και κύρος στα τιμολόγιά και τις αποδείξεις σας  χωρίς κόστος. Αυτόματη δημιουργία φορμών εκτύπωσης των παραστατικών  από τον χρήστη. Παίξτε με τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τα λογότυπα. Διαλέξτε  μόνοι  σας την φόρμα εκτύπωσης σε Α4 και Α5 χαρτί. Δημιουργήστε  τα παραστατικά σας δίνοντας μοναδική εταιρική ταυτότητα και κύρος στην επιχείρησή σας. Τυπώστε  ή ταχυδρομήστε τα   ηλεκτρονικά, με χρώμα ή ασπρόμαυρα. Η υπηρεσία δημιουργίας φορμών είναι ΔΩΡΕΑΝ    2.  Διασφαλιστείτε από την αυτόματη σύνδεση με τα τερματικά είσπραξης πιστωτικών καρτών P . O . S (Πολυνομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ηλεκτρονική διαβίβαση)   Συνδέσαμε τα P . O . S για να σας διασφαλίσουμε από την λάθος είσπραξη και από μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους. Η εφαρμογή i - spirit ανακαλύπτει μόνη της, εάν το επιθυμείτε, ότι κάνετε χρήση τερματικού είσπραξης πιστωτικών καρτών. Εφόσον επιλέξετε ότι θα χρησιμοποιήσετε τερματικό πληρωμών