Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γεγονός η διασύνδεση φορολογικών μηχανισμών και ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ

Πριν από ένα μήνα ένα φίλος μου είπε ότι από το Σεπτέμβριο η ΓΓΠΣ θα τα γνωρίζει όλα. Λεφτά πωλήσεις αποθέματα πλέον θα είναι ψηφιακά και θα ελέγχονται. Ο κύκλος των μη δηλωμένων πωλήσεων αρχίζει να κλείνει. Η γραφειοκρατία και τα χειρόγραφα τελειώνουν και ξεκινάει από ότι φαίνεται η ψηφιακή εποχή. Επίσης έχει γίνει και μια σοβαρή δουλειά από την Ευρωπαϊκή ένωση για το taxplaning σε φορολογικούς παραδείσους καθώς και τα panama papers.
H προσπάθεια αυτή θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με σοβαρότητα από τις επιχειρήσεις πληροφορικής, τα λογιστικά γραφεία και τον σύνδεσμο ταμειακών - φορολογικών μηχανών, γιατί το σύστημα δεν συχωράει λάθη, βλέπει μόνο αριθμούς. 
Η ενεργοποίηση της «διασταύρωσης πολλαπλών σημείων» έρχεται στο πολυνομοσχέδιο μέσα από τους παρακάτω πυλώνες:
  1. Τράπεζα (pos)
  2. Κράτος  (Γ.Γ.Π.Σ)
  3. Επιχείρηση (Λογισμικό)
  4. Λογιστής (Αποστολή οικονομικών καταστάσεων) 
Τα υπέρ σε ένα τέτοιο σύστημα είναι:
  • Η αξιοκρατία 
  • Ο αυτοματισμός 
  • Η εξάλειψη της διαφθοράς που υπάρχει στον ελεγκτικό μηχανισμό 
  • Η ταχύτητα 
  • Η οργάνωση
Τα κατά σε ένα τέτοιο σύστημα είναι:
  • Δεν θα πιαστεί ποτέ η μη έκδοση παραστατικού. Εδώ θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι «αποκτώντας φορολογική συνείδηση»
Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει με ένα τέτοιο σύστημα «Παραστατικό χωρίς αντίκρισμα».
Όλες οι πωλήσεις θα αντιστοιχούν σε μια είσπραξη που αυτό είναι και το αντικειμενικό.
Οι επιτηδευματίες  χωρίς μηχανογραφική υποδομή που δεν είναι υπόχρεοι στην χρήση φορολογικού ή ταμειακής μηχανής από ότι φαίνεται θα πρέπει να καταχωρούν τις χειρόγραφες αποδείξεις τους στην Γ.Γ.Π.Σ. Αυτός ο προβληματισμός μεταφέρεται στους λογιστές. 
Η λύση στο πρόβλημα είναι ένα απλό και οικονομικό λογισμικό ηλεκτρονικής τιμολόγησης  όπως το i-spirit που μέσα σε 4 λεπτά αυτή η κατηγορία επαγγελματιών  μπορεί να εκδώσει ηλεκτρονικά την απόδειξη του, να διατηρεί ψηφιακά το αρχείο αυτών και να το αποστέλλει σωστά και ηλεκτρονικά μέσα από το λογισμικό στην Γ.Γ.Π.Σ. 
Έτσι θα μπορεί να ανακαλεί τις αποδείξεις του, να ελέγχει τις εισπράξεις του ψηφιακά  και όχι να καταχωρεί τις χειρόγραφες αποδείξεις που το μικρό λάθος θα  δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και P.O.S ποια είναι η οικονομικότερη επιλογή

Η επιστημονική ομάδα της   ηλεκτρονικής τιμολόγησης  i-spirit έκανε έρευνα αγοράς για τους πελάτες της όσον αφορά το επίκαιρο θέμα των μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών και χρεωστικών καρτών P.O.S. O νόμος 4446 έρχεται να εκσυγχρονίσει τις εμπορικές συναλλαγές, μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων (B2B ή Β2C). Ο νόμος 4446, απλοποίησε τα παραστατικά συναλλαγών χωρίζοντάς τα σε δύο βασικές κατηγορίες: Αποδείξεις λιανικών συναλλαγών  Τιμολόγια  Παρέχει την δυνατότητα στον εκδότη και τον λήπτη να ακυρώσει την λάθος έκδοση χωρίς  πρόστιμα, εφόσον η ακύρωση γίνει εμπρόθεσμα. Ο νόμος δίνει βαρύτητα στην ουσία της συναλλαγής εφόσον αυτή έχει εισπραχθεί. Προσφέρει την δυνατότητα στον εκδότη, να δηλώσει η πώληση του προϊόντος ή της υπηρεσίας έως τις 15 του επόμενου μήνα από την αποτύπωση της «ηλεκτρονικής» συναλλαγής στον τραπεζικό ή ηλεκτρονικό λογαριασμό του. Δίνεται έμφαση στην λογιστική και ταμειακή απεικόνιση της συναλλαγής και το κράτος απαιτεί τα  εισπραχθέντα  πλέον στους παρα

Νέα έκδοση i-spirit ηλεκτρονική τιμολόγηση

1.  Δώστε χρώμα και κύρος στα τιμολόγιά και τις αποδείξεις σας  χωρίς κόστος. Αυτόματη δημιουργία φορμών εκτύπωσης των παραστατικών  από τον χρήστη. Παίξτε με τα χρώματα, τις γραμματοσειρές και τα λογότυπα. Διαλέξτε  μόνοι  σας την φόρμα εκτύπωσης σε Α4 και Α5 χαρτί. Δημιουργήστε  τα παραστατικά σας δίνοντας μοναδική εταιρική ταυτότητα και κύρος στην επιχείρησή σας. Τυπώστε  ή ταχυδρομήστε τα   ηλεκτρονικά, με χρώμα ή ασπρόμαυρα. Η υπηρεσία δημιουργίας φορμών είναι ΔΩΡΕΑΝ    2.  Διασφαλιστείτε από την αυτόματη σύνδεση με τα τερματικά είσπραξης πιστωτικών καρτών P . O . S (Πολυνομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ηλεκτρονική διαβίβαση)   Συνδέσαμε τα P . O . S για να σας διασφαλίσουμε από την λάθος είσπραξη και από μελλοντικούς φορολογικούς ελέγχους. Η εφαρμογή i - spirit ανακαλύπτει μόνη της, εάν το επιθυμείτε, ότι κάνετε χρήση τερματικού είσπραξης πιστωτικών καρτών. Εφόσον επιλέξετε ότι θα χρησιμοποιήσετε τερματικό πληρωμών

Γίνεται πράξη η κατάργηση των χειρόγραφων παραστατικών και η άμεση ηλεκτρονική αποστολή των πωλήσεων ν4446.

Το τμήμα διασφάλισης ηλεκτρονικών συναλλαγών της Α.Α.Δ.Ε βρίσκεται στην τελευταία φάση υλοποίησης  για την άμεση αποστολής των πωλήσεων των επιχειρήσεων, στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου οικονομικών.  Ήδη η πλατφόρμα έχει προσαρμοστεί στα νέα παραστατικά του Πίνακα Δ1 που μπορείτε να δείτε  εδώ  . Θυμίζουμε ότι η επιστημονική μας ομάδα έχει αναρτήσει τον πίνακα Δ1, από τις  11/08/2016 . Ο πίνακας Δ1 απλοποίησε τα παραστατικά από περίπου τα 120 στα 28. Στην ουσία τα βασικά παραστατικά παρέμειναν 2 που είναι το Τιμολόγιο και η Απόδειξη των λιανικών συναλλαγών, καθώς και τα πιστωτικά τους.  Τα δύο αυτά παραστατικά μπορούν να συμπεριλαμβάνουν είδη ή υπηρεσίες και παράλληλα είναι και συνοδευτικά μεταφοράς.  Η πλατφόρμα διασφάλισης των ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσαρμόζει στην ουσία τον ν4446 και συγκεκριμένα το άρθρο 69, το οποίο αναφέρει : «Τα υποκείμενα σε φόρο φυσικά και νομικά πρόσωπα των άρθρων 3 και 45 αντίστοιχα του ν. 4172/2013 (Α' 167) υποχρεούνται να διαβ